sjednica općinskog vijeća

Ljubešćica donijela proračun od 8,6 milijuna kuna. Evo tko preuzima održavanje groblja

Objavljeno: 22.12.2021. 17:19

Zadnja izmjena: 22.12.2021. 17:35

Foto: Arhiva/Ilustracija

Općinsko vijeća Općine Ljubešćicadonijelo je proračun za 2022. godinu vrijedan 8,65 milijuna kuna, a od posebne važnosti je i donošenje Odluke o izmjeni i dopuni odluke o komunalnim djelatnostima.

Za uvodno spomenutu odluku vezana je, naime, Odluka o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti održavanja groblja Poduzetničkom centru Ljubešćica d.o.o., kao i uslužne komunalne djelatnosti ukopa pokojnika novomarofskom Novokomu od 1. siječnja.

- Već četrnaestu godinu zaredom donesena je Odluka o isplati prigodnog dara – božićnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom, koji su korisnici osobne invalidnine, ove godine u iznosu 200,00 kuna po osobi – ističe u općinskom priopćenju.

Upravljanje imovinom i zaštita

Doneseno je i veći broj drugih odluka, poput Analize sustava civilne zaštite na području općine, kao i plana njezina razvoja; Odluke o usvajanju Procjene ugroženosti od požara, kao i plana zaštite od požara; a donesen je i dokument Godišnjeg plana upravljanja općinskom imovinom.

- S obzirom da je ova 5. sjednica Općinskog vijeća bila ujedno i posljednja u ovoj kalendarskoj godini, općinski načelnik Nenad Horvatić i potpredsjednica Općinskog vijeća uputili su  svim vijećnicima i  ostalim nazočnima čestitke u povodu Božića i Nove godine – zaključuje se u općinskom priopćenju.

Komentari