ministarstvo regionalnog razvoja

Ljubešćica ishodila novih 1,24 milijuna kuna za četiri važna općinska projekta

Objavljeno: 02.07.2020. 18:37

Zadnja izmjena: 03.07.2020. 08:32

Općina Ljubešćica ugovorila je novih 1,24 milijuna kuna posredstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Objavio je to danas načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić, istakanuvši kako će sredstva biti utrošena za izgradnju vodovodne mreže u iznosu od 500 tisuća kuna te iznos od 400 tisuća kuna za sanaciju klizišta. Ostatak sredstava od 200 tisuća kuna utrošit će se za asfaltiranje cesta, a 140 tisuća kuna biti će utrošeno za obnovu župne crkve i kapelice Majke Božje Snježne.

- Hvala ministru Marku Paviću i pomoćnici ministra Katici Mišković. Moram spomenuti i tajnika kabineta Matiju Kikelja i zapravo cijelu ekipu Ministarstva regionalnog razvoja. Njihov doprinos u razvoju naše Općine velik je i značajan, i hvala im na pomoći – izjavio je povodom dodjele sredstava načelnik Horvatić.

Dva milijuna eura u dvije godine

Ovih dana, podsjetimo, Ljubešćicu je obišao i ministar gospodarstva Darko Horvat u društvu kandidata za saborskog zastupnika Siniše Jenkača. Obišli su atraktivnu općinsku poduzetničku zonu uz autocestu, u koju je samo proteklih dvanaest mjeseci uloženo milijun eura, a isto toliki iznos ulaže se i u izgradnju nove vodovodne mreže.

Komentari