vrlo atraktivna zona za investitore

FOTO: Radovi u finišu - dvije stotine tisuća kvadrata na pola sata od Zagreba

Općina Ljubešćica u posljednje dvije godine ishodila je gotovo dva milijuna eura ili, točnije, 14,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije, te su radovi u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica u punome jeku...
Objavljeno: 07.06.2020. 17:56

Zadnja izmjena: 30.06.2020. 20:29

Foto: Arhiva / Facebook

Općina Ljubešćica u posljednje dvije godine ishodila je gotovo dva milijuna eura ili, točnije, 14,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz strukturnih fondova Europske unije. Otprilike polovica sredstava namijenjena je opremanju Poduzetničke zone Ljubešćica, gdje su su radovi u punome jeku...

>>FOTO: Ljubešćica ulaže još milijun eura u poduzentičku zonu, stigao i ministar

Ovog vikenda postavljali su se rubnjaci uz pristupnu cestu zoni, a načelnik Nenad Horvatić najavio je kako bi se do početka kolovoza mogla otvoriti i sama cesta,  i to prigodom Dana općine. To će biti moguće ukoliko tijek radova dopusti da se cesta asfaltira već u srpnju, napisao je na Facebooku.

Riječ je, inače, o dugoročnom projektu općine, koji je pokrenut još 2011. godine, a s ciljem da se oformi vjerojatno jedna od najprivlačnijih poduzetnička zona u Varaždinskoj županiji. Naime, Poduzetnička zona Ljubešćica nalazi uz samu autocestu i svega 30 minuta od, primjerice, Zagreba, a riječ je o prostoru od čak 200.000 kvadratnih metara.

Kako je prilikom početka radova u kolovozu prošle godine istanuo načelnik, poduzetnicima će stajati na raspolaganju 5,8 tisuća kvadrata novih prometnica; više od 1.000 metara kanalizacije i gotovo isto toliko duga rasvjetna mreža. Biti će riječ o komunalno i energetski sasvim opremljenom prostoru, gdje se već nalazi nekoliko investitora.

>>Ljubešćica ishodila gotovo 2 milijuna eura iz Europe - danas otvoreni novi radovi

Kilometri vodovoda, stotine priključaka

Drugi veliki ugovor koji je Općina potpisala nedavno, vrijedi 6,7 milijuna kuna, a riječ je o izgradnju distributivne vodovodne mreže u centralnom naselju općine, te naseljima Rakovec i Kalnička Kapela. Izgradit će se, naime, 9,1 kilometara nove vodovodne mreže, odnosno biti će stavljeno u funkciju 547 novih kućnih priključaka. Riječ je o velikom zahvatu koji će se realizirati otprilike dvije godine.

Komentari