odluka vlade

REBALANS PRORAČUNA Horvatić: "Ispravljena nepravda prema Ljubešćici", Batinić se ne slaže

Objavljeno: 29.11.2016. 12:19

Zadnja izmjena: 29.11.2016. 12:50

Na svom Facebook profilu, načelnik općine Ljubeščica, Nenad Horvatić je zahvalio Vladi RH i ministru Zdravku Mariću, jer je današnjim rebalansom državnog proračuna za 2016. godinu Općini Ljubešćici vraćeno 1,4 milijuna kuna prjelaznih pomoći.

- To nam je nepravedno oduzela Milanovićeva Vlada krajem 2014. godine, po hitnom postupku. Žao mi je da je Milorad Batinić pokušao ovu pravednu odluku ispolitizirati u Hrvatskom saboru - napisao je Horvatić.

Pritom ga je podsjetio da je upravo on bio potpredsjednik Sabora, kad je donesen zakon o ukidanju prijelaznih mjera za jedinice sa statusom brdsko-planinskog područja.

Batinić je komentirao kako se ne radi o ispolitiziranosti, već o tome da time traži pravedniju raspodjelu. 

- Jedna Lepoglava koja dobila je 110 kuna prihoda godišnje po glavi stanovnika, što će na dosadašnji prihod od 750 kuna biti puno manje nego za Ljubeščicu, koja je dobila dodatni prihod od 741 kune po glavi stanovnika godišnje, a već sad ima 950 kuna. Zanimljivo je primijetiti kako je Lepolava HNS, a Ljubeščica HDZ, stoga sam postavio pitanje radi li se o politički uvjetovanoj odluci - zaključio je.

Komentari