radovi se nastavljaju

Riješen problem pitke vode u Domu zdravlja u Ludbregu, a najavljene su i nove investicije u toj ustanovi

Objavljeno: 13.02.2018. 12:28

Zadnja izmjena: 13.02.2018. 12:44

Nakon upita županijskog vijećnika Krešimira Horvata o problemu pitke vode i sanacije cijevi Doma zdravlja u Ludbregu u rujnu prošle godine, župan Radimir Čačić intervenirao je te zatražio da se taj problem hitno riješi, a riješen je prije nekoliko dana rekonstrukcijom vodovodne mreže.

Kako bi se uvjerio da je sve pod kontrolom, Dom zdravlja u Ludbregu posjetio je zamjenik župana Robert Vugrin koji je u društvu v.d. ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Dražena Jagića i ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića obišao Dom, ali i probao vodu te je istaknuo kako je voda sada čista i  pitka.

- Iako je na taj problem bilo ukazano još 2016. godine ništa se po tome pitanju nije rješavalo. Taj problem je sada riješen. Naravno, postoje i drugi problemi na koje nam je ukazano – pristupačnost laboratorija radiologije i ginekološke ambulante na prvom katu. I ovaj problem bit će riješen u ovoj godini. Naime, planira se infrastrukturni zahvat u vrijednosti 460.000 kuna koji će kroz instalaciju podizne platforme omogućiti da ljudi s invaliditetom ili otežanim kretanjem mogu koristiti ambulante na prvom katu. Dodatno se investira 220.000 kuna u opremu za ove dvije ambulante opće obiteljske medicine. Od skupljih aparata tu su uređaj za kontinuirano mjerenje arterijskog tlaka, dopler, EKG, a  ginekološka ambulanta također dobiva opremu u vrijednosti 100.000 kuna. U županiji će u sljedeće dvije godine biti investirano preko 4,2 milijuna kuna u infrastrukturne zahvate i preko 8,2 milijuna kuna u opremu - rekao je Vugrin

Komentari