uređuje se vinski podrum

Ludbregu i partnerima odobren projekt 'Zeleno želimo' vrijedan preko 600 tisuća eura

Objavljeno: 16.05.2017. 11:25

Zadnja izmjena: 16.05.2017. 11:30

Foto: Arhiva

Grad Ludbreg je zajedno sa svojim partnerima - među kojima su dvije slovenske općine, grad Varaždin i Hrvatska gospodarska komora Varaždin - osmislio je projekt "Zeleno želimo" za koji su upravo odobrena sredstva.

Postotak sufinanciranja iz EU fondova iznosi 85 posto, a Ludbregu će od ukupno odobrenih 608 tisuća eura pripasti gotovo 96 tisuća.

- Glavni zajednički cilj projekta je prekogranično povezivanje turističke ponude ruralnog smještaja s lokalnom gastronomskom ponudom i turističkim sadržajima. - pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

U okviru U okviru projekta uredit će se vinski podrum "Trsek“ koji će služiti za promociju ludbreškog vinogradarstva i vinarstva kao i za promociju Ludbreške vinske ceste. U "Vinskom podrumu"“ Ludbrežani i posjetitelji Ludbrega moći će kušati vina i druge lokalne proizvode isključivo ludbreškog vinogorja. Projekt je usmjeren i na razvoj turističkih smještajnih kapaciteta u prekograničnom području te njihovo povezivanje u zajednički turistički proizvod. 

Komentari