Erasmus + projekt

Ludbregu odobren projekt „Eco gardens in our Kindergartens“ vrijedan više od 125 tisuća eura

Objavljeno: 18.07.2018. 13:16

Zadnja izmjena: 18.07.2018. 13:20

Gradu Ludbregu odobren je projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom Eco gardens in our kindergartens. Odobreni iznos potpore iznosi 125.319 eura. Projekt započinje s implementacijom u studenom 2018. godine, a partneri su javne ustanove i razvojne agencije iz Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Projekt „Eco gardens in our Kindergartens“ usmjeren je na povećanje kompetencija i vještina, jačanje kapaciteta odgajatelja u vrtićima za razvoj vlastitog edukativnog pristupa u predstavljanju važnosti zbrinjavanja otpada, recikliranja i kompostiranja. Projektne aktivnosti uključivat će djecu vrtićke dobi i njihove odgajatelje i učitelje te ostale stručnjake iz područja zbrinjavanja otpada i zaštite okoliša.

Glavni cilj projekta je razviti edukativni pristup za djecu predškolske dobi te potaknuti suradnju vrtića s ostalim organizacijama koje se bave učinkovitim zbrinjavanjem otpada kako bi se širio primjer dobre prakse i povećala razmjena praktičnog znanja između vrtića i drugih organizacija. Kroz sudjelovanje u projektu djeca će na praktičan način naučiti kako zbrinjavati otpad, kompostirati i reciklirati.

Komentari