za sretan početak

Ludbreške će osnovnoškolce u novoj školskoj godini dočekati besplatni udžbenici, ali i bon od 100 kuna

Objavljeno: 24.08.2018. 15:15

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 15:23

Uz osigurane školske udžbenike, koji će u ponedjeljak, 3. rujna dočekati učenike Osnovne škole Ludbreg, njih 775, prvog dana nastave dočekat će i bon u vrijednosti 100 kuna za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara, koje već tradicionalno osigurava Grad Ludbreg.

Kako saznajemo, za novu školsku godinu spreman je i produženi boravak kojeg također sufinancira Grad Ludbreg i koji kreće u proširenom sastavu, pa će tako biti čak četiri grupe polaznika.

– Još jedanput naglašavam da nam je obrazovanje iznimno važno i vjerujem da svaka kuna uložena u školstvo vrijedi puno više. Grad će i dalje nastaviti sufinancirati školsku kuhinju, a pokrivamo i kompletno financiranje školskog prijevoza učenika – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Iz priopćenja saznajemo kako na području Ludbrega 86 prvašića kreće u svoje školske poduhvate, a dočekat će ih i uređenija školska zgrada. Naime, tijekom ovoga ljeta obavljeni su radovi na krovištu dijela škole, točnije na 1.500 kvadratnih metara krovišta stare zgrade. Na njoj je dosad bio azbestni pokrov koji je sada uklonjen, izvedena je rekonstrukcija krovišta, postavljen limeni pokrov sa snjegobranima, te su uklonjeni svi stari i postavljeni novi žljebovi. Radove je financirala Varaždinska županija.

- Ove smo godine pokrenuli inicijativu za preuzimanje osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg koja nažalost nije prepoznata, ali drago mi je jer smo upravo tom inicijativom pokrenuli kotačiće i ubrzali aktivnosti po pitanju naše škole. Riječ je o velikom pogonu, jedna je to od najvećih osnovnih škola i zaslužuje više pažnje – zaključio je gradonačelnik.

Komentari