Ludbreški KUD Anka Ošpuh obilježio 35 godina rada

Objavljeno: 11.07.2011. 11:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: ludbreg.hr

Programom na Trgu svetog Trojstva ludbreški KUD Anka Ošpuh završio je obilježavanje 35 godina djelovanja.

U sklopu programa posjetitelji su mogli uživati u pažljivo pripremljenim koreografijama i pjesmama, a uz to odabirom narodnih nošnji, bila je to i  kratka šetnja kroz razne dijelove Lijepe naše.

Program povodom obilježavanja godišnjice članovi KUD-a pripremali su mjesecima. Tako je održana i retrospektivna izložba kroz koju su fotografijom, novinskim člancima i raznim priznanjima pokazali svoj rad u tih 35 godina.

Održana je i svečana sjednica, a u sklopu manifestacije Cajnger plac KUD Anka Ošpuh ugostio je pet folklornih skupina koji su sudjelovali na Folklornim susretima u Centru svijeta.

Ovo kulturno umjetničko društvo 1976. godine osnovale su žene s područja Ludbrega. Tijekom svih godina postojanja KUD je njegovao kulturni amaterizam, a predstavljali su se diljem Europe prenoseći tako dašak Podravine i ludbreškog kraja i izvan granica Lijepe naše.

Iza njih su i različiti uspjesi, a u posljednje vrijeme za to su dobrim dijelom zaslužne i Pajdašice, vokalno-instrumenatalna skupina koje svojim nastupom gdje god se pojavljuju oduševljaju publiku.

No uz tradicionalne plesove, pjesme i tamburašku glazbu koja se njeguje u sklopu KUD-a Anka Ošpuh djeluje i ritmička skupina.

KUD Anka Ošpuh raznim programima tijekom godine redovito obogaćuje kulturni život Ludbrega, a čest su gost i na raznim drugim programima.


Izvor: ludbreg.hr

Komentari