priopćenje

Ludbreški Reformisti: "Odgodite provedbu nepravednog načina prikupljanja otpada"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2020. 15:22

Zadnja izmjena: 31.01.2020. 15:29

Ludbreški Reformisti na adresu Grada Ludbrega, Lukoma i medija poslali su otvoreno pismo u kojemu od gradske vlasti traže odgodu primjene novog načina pružanja javne usluge prikupljanja miješanja komunalnog, bio i recikliraog otpada sukladno Uredbi Vlade Republike Hrvatske.

>>Hoće li tužba gradonačelnika Ludbrega pokrenuti lavinu u cijeloj Hrvatskoj?

Ističu kako je riječ o direktornom udaru kućanstva s jednim ili dva člana, koji bi prema novome pravilniku morali imati dvostruko veće spremnike, odnosno spremnike od 120 litara.

- Ako koriste uslugu odvoza biootpada, cijena mimalne javne usluge povećava se s 23,39 na 48,65 kuna ili za108 posto. Istovremeno im se cijena svakog pojedinačnog odvoza otpada povećava sa 2,57 kuna na 12 kuna ili za nevjerojatnih 366,93 posto – napisali su Reformisti, koji takvu Uredbu Vlade smatraju nepravednom i neodrživom, napominjući kako je ni druge lokalne samouprave iz istog razloga odgađaju primjeniti.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Ludbrega Uredbu je sukladno zakonskoj obvezi odlučilo sprovesti, međutim gradonačelnik Dubravko Bilić podnio je tužbu Ustavnom sudu, koji je istu ovih dana odlučio razmotriti. Bilić je spomenuto proglasio pobjedom Grada Ludbrega i SDP-a nad „štetnom odlukom HDZ-a“, ističući kako se nada da će sud jednako brzo spornu odluku i poništiti.

Komentari