Ludbreški umirovljenici druže se u ludbreškoj knjižnici

Objavljeno: 09.02.2012. 08:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ludbreg.hr

Ludbreški umirovljenici odlučili su pokazati da „zlatne godine“ nisu samo za uređivanje vrta, heklanje i čitanje knjiga. Početkom godine pokrenuli su niz projekata za umirovljenike u ludbreškoj Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner.

Umirovljenici se okupljaju u ludbreškoj knjižnici ponedjeljkom od 10 sati. Nakon lagane gimnasitke, druže se uz čaj i čitanje novina. Također, rado pomažu i najmlađim članovima knjižnice koji dolaze na igru i druženje.

U hladnim zimskim danima Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner pokazala se kao pravo mjesto za druženje svim dobnim uzrastima. Knjižnica tako nudi pregršt programa od Priče za laku noć, Pričaonica na njemačkom jeziku te predavanja koja se održavaju u suradnji s Udrugom Nova akropola.

– Nastojimo provoditi projekte koji će biti zanimljivi svakome. Umirovljenici su sami pokazali interes za neki oblik druženja. Trenutno smo u dogovoru i s jednim od domova za umirovljenike. Planiramo i tamo provoditi određene aktivnosti, primjerice čitanje knjige. Koji žanr će to biti, odlučit će sami korisnici – kazala je knjižničarka Edita Kutnjak Zlatar.

Komentari