KRUNOSLAV LUKAČIĆ

eTV - Novi šef HNS-a najavljuje okupljanje centra: U Čakovcu su uspjeli, treba samo zatomiti ega

Lukačić je uvjeren kako će, na temelju rezultata prošlogodišnjih lokalnih izbora i velikog broja glasova, na parlamentarnim izborima osvojiti najmanje jednog zastupnika...
Objavljeno: 19.04.2022. 12:46

Zadnja izmjena: 19.04.2022. 13:27

HNS svoja "zlatna vremena" doživio je na izbornim ciklusima 2009. i 2013. godine, ali i sada je uz HDZ najzastupljenija stranka na području Varaždinske županije. Godina 2017. predstavlja prekretnicu u njegovom djelovanju i povijesti, a sada je pred njime izazov političke i generacijske tranzcije koja iz toga proizlazi. Zadatak da se s time nosi pripao je Krunoslavu Lukačiću, novom predsjedniku županijskog HNS-a.

Na pitanje koji je generalni stav HNS-a o potezima gradonačelnika Nevena Bosilja, Lukačić kaže kako je gradonačelniku "teško raditi s tako tankom većinom", zbog čega predlažu prijevremene izbore.

- Nedavno je bilo Gradsko vijeće gdje se dan prije nije znalo imaju li većinu ili nemaju. Kasnije su svi glasovali. Naravno da je u takvim situacijama vrlo teško raditi gradonačelniku pa je i iz tog razloga gospodin Klopotan dao jedno od rješenja kako bi se to moglo razriješiti. 

'Dobar primjer je Grad Čakovec'

Suradnju s varaždinskim županom Anđelkom Stričakom Lukačić kaže kako je "korektna". Nije govorio o eventualnoj koaliciji, već je naglasio potrebu za okupljanjem stranaka centra istaknuvši pritom primjer Čakovca. 

- Spomenut ću samo primjer u Gradu Čakovcu gdje je Nezavisna lista Matije Posavca poduprijela našu Ljerku Cividini koja je sada gradonačelnica Grada Čakovca. Vidite i na tom konkretnom primjeru da se to može ostvariti.

'Neki trebaju zatomiti svoj ego'

S obzirom na to da bi okupljanje stranaka centra uključivalo i Reformiste, Krunoslav Lukačić kaže da može, no da prije toga treba "zatomiti ega".

- Prije svega tu treba zatomiti svoj ego. Ima puno igrača u terenu koji ne mogu zatomiti svoj ego da bi se to moglo odraditi. Imamo novu generaciju mladih političara koji se žele okupiti na tom centru i koji žele dobro Varaždinskoj županiji.

'Do kraja mandata želimo poboljšati javni prijevoz'

Lukačić je uvjeren kako će, na temelju rezultata prošlogodišnjih lokalnih izbora i velikog broja glasova, na parlamentarnim izborima osvojiti najmanje jednog zastupnika. Dodaje kako se danas završavaju projekti u zdravstvu koje pokrenuo još Predrag Štromar te da će naglasak staviti na poljoprivredu (komasacija) i turizam (kratki lanci opskrbe).

- Treba raditi i na mobilnosti građana. Kada bismo imali jedan kvalitetan javni prijevoz na području cijele županije, sve bi bilo dostupnije, čak i u ruralnijim dijelovima. Ideja je da do kraja mandata pokušamo poboljšati javni prijevoz, barem testne rute da vidimo kako će to funkcionirati. 

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao Krunoslav Lukačić pogledajte ovdje: 

 

Komentari