kvart-urbana regeneracija

Na prostoru Varteksa (i) stanovi za mlade, a za liječnike tri nove zgrade?

U sklopu projekta "Varteks kvart-urbana regeneracija" iza kojeg stoji i Vlada RH, Grad Varaždin će prema najavi gradonačelnika kupiti više objekata. Dosad je najzvučnije odjeknula koncertna dvorana, a spominje se i centar za mlade...
Objavljeno: 28.11.2021. 07:03

Zadnja izmjena: 28.11.2021. 09:25

Zbog visokih cijena nekretnina mladi se sve teže osamostaljuju, a postavlja se i pitanje kako na području grada Varaždina zadržati medicinsko osoblje. O svemu tome bilo je riječi i na sjednici Gradskog vijeća održanoj ovog petka.

Da je stambeno zbrinjavanje mladih sve veći problem istaknuo je vijećnik Lovro Lukavečki (SDP), dok je vijećnik Josip Garić (SDP) govorio o problemu odlaska liječnika i zdravstvenih djelatnika. Lukavečki je pritom predložio izgradnju kvarta za mlade, primjerice na području Varteksa.

Odgovarajući na njihova pitanja, gradonačelnik Neven Bosilj je rekao kako se planiraju graditi dodatne tri zgrade u kojima bi u 14 stanova stanovali isključivo liječnici uz sufinanciranje Grada Varaždina i Varaždinske županije. Njegov zamjenik Miroslav Marković, s druge strane, rekao je kako bi se za izgradnju stanova za mlade na području Varteksa mogla povući sredstva iz Europskih fondova.

- Financijski to nije mali zalogaj za Grad. Na području Varteksa bismo gradili zgradu za mlade te možda i vrtić kako bi pokušali zadržati mlade u Gradu. Cijene kvadrata su otišle u nebo te bismo zato željeli omogućiti mladima da ne budu robovi stambenih kredita - rekao je Marković.

Kvart-urbana regeneracija

U sklopu projekta "Varteks kvart-urbana regeneracija" iza kojeg stoji i Vlada RH, Grad Varaždin će prema najavi gradonačelnika kupiti više objekata. Dosad je najzvučnije odjeknula koncertna dvorana, a spominje se i centar za mlade. 

Parkirališta u POS-u

Vijećnica Silvija Cupar (HDZ) na istoj sjednici govorila je o problemu stanara POS naselja u Jalkovečkoj ulici, na čija se parkirana mjesta parkiraju pacijenti OB Varaždin, kao i studenti Sveučilišta Sjever. - Većina POS naselja u Varaždinu ima sličan problem. Razgovaramo s koncesionarom o uvođenju zasebnih zona parkirališta na kojima bi obližnji stanari imali povlaštene karte - rekao je gradonačelnik Bosilj te najavio ponovni rad 'pauka' u gradu.

Komentari