Mario Žuliček na sjednici Glavnog odbora Skupštine europskih regija

Objavljeno: 24.12.2014. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: NUM Lepoglava

Izvor: galerija-images/Mario Zulicek na sjednici Glavnog odbora Skupstine europskih regija

Od 15. do 17. prosinca u Ankari se održala sjednica Izvršnog odbora i jesenska sjednica Glavnog odbora Skupštine europskih regija (AER), na kojoj je sudjelovao i Mario Žuliček ispred Varaždinske županije, u svojstvu predsjednika Regionalne mreže mladih (YRN).

Na dnevnom redu bilo je donošenje proračuna za 2015. godinu, obilježavanje 30. godišnjice organizacije, usvajanje strategija za naredno razdoblje te budućnost Eurodyssee programa. Upravo se po pitanju Eurodyssee programa Mario Žuliček snažno založio na nastavak njegovog provođenja u sklopu Skupštine europskih regija posebno naglasivši ulogu Varaždinske županije te važnost programa za mlade iz različitih zemalja.

Panelni dio fokusirao se na temu inovacija u javnom sektoru s ciljem povećanja kvalitete života građana. Tom prigodom prisutnima su se obratili Gina Korella, nezavisna stručnjakinja na području inovacija u javnom sektoru, Jean-Claude Gayssot, zamjenik predsjednika Skupštine regije Languedoc-Roussillon (Francuska) te Murat Daoudov, predsjednik Razvojne mreže zemalja srednjeg istoka.

U skladu s temom, okupljenima su predstavljena tri najveća projekta koji su trenutno u fazi provedbe u Ankari. Predstavljeni su tako projekti izgradnje zabavnog parka i zoološkog vrta u centru grada, izgradnje parka za mlade te izgradnje potpuno novog naselja na sjeveru grada kojim se namjerava riješiti pitanje bespravne gradnje na tom području.

Spomenuto je i kako organizacija mijenja adresu u Bruxellesu budući da je belgijski princ ponudio preseljenje u novi objekt, tzv. Kuću europskih regija. Sljedeća sjednica Izvršnog odbora održat će se 17. veljače u Strasbourgu.

{gallery}Mario Zulicek na sjednici Glavnog odbora Skupstine europskih regija{/gallery}

Komentari