komentar

eTV - Marković: Čehok je sa svojom negativom lagano dosadio i bogu i narodu

Objavljeno: 25.02.2022. 13:04

Zadnja izmjena: 25.02.2022. 13:06

Gostujući u eTV studiju, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković se osvrnuo na poskupljenje grobne naknade, o čemu je ovih dana govorio bivši gradonačelnik Ivan Čehok.

Podsjetimo, Čehok je dizanje cijena grobnih usluga naziva ''neobjašnjivim'', dodajući kako gradonačelnik "nije želio stati pred kamere", te kako se time zapravo plaća otpremina bivšem direktoru. Marković je danas na sve to odgvoorio kako ono što tvrdi Čehok nije moguće ni prema zakonu

- Bivši gradonačelnik politizira, jer se ta komunalna naknada jedino i isključivo može upotrijebiti za groblja, grobne kuće, staze i stazice, a to se upravo sad radi - rekao je Marković.

'Dosadio je i bogu i narodu'

Marković je dodao kako se cijena grobne naknade nije mijenjala od 2007., u međuvremenu je svašta poraslo, a sada je uslijedila i inflacija.

- Mislim da je bivši gradonačelnik malo s tom svojom negativom i svim tim istupima njega i njegovih lažnih profila (na društvenim mrežama) dosadio lagano i bogu i narodu. Mislim da on dobro zna što govori, ali tako govori namjerno da bi samo dizao prašinu - rekao je.

'25 kuna godišnje'

Što se tiče Parkova koji održavaju Varaždinsko groblje, Miroslav Marković je rekao kako nova direktorica Jelena Sekelj "zna svoj posao". Kako je istaknuo, plaće zaposlenike nisu se mijenjala već 15 godina, a grobna naknada porast će za 25 kuna na godišnjoj razini.

- Imamo najljepše groblje u Europi. Ako želimo da zadržimo standarde održavanja, moramo malo korigirati cijene da to groblje bude lijepo i još ljepše nego što je bilo do sada. Mislim da tu stvarno ne bi trebalo puno razgovarati, to je jedna razina gdje netko samo želi biti u medijskom prostoru i da stalno govori 'vi ste ovo, vi ste ono'. Ne, mi smo odgovorna uprava koja s novom direktoricom, koja zna svoj posao, radi ono što treba raditi. I rezultati će se vidjeti, odnosno već se vide - zaključio je.

 

Komentari