početak školske godine

Marković se susreo s ravnateljima osnovnih škola - evo glavnih zaključaka

Objavljeno: 03.09.2021. 13:05

Zadnja izmjena: 03.09.2021. 13:17

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je održao sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja Grada Varaždina vezano uz organizaciju rada u novoj školskoj godini.

Ravnatelji su iznijeli problematiku oko dvosmjenske nastave i poteškoća oko usklađenja potreba djece i propisanim Uputama HZJZ-a. Nastojanje svih ravnatelja kao i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina je što bolja organizacija rada s ciljem da se osigura svim učenicima najkvalitetnije izvođenje nastave i vrlo važan segment praktičnog rada u kabinetima te da se izbjegne zadržavanje učenika u istoj prostoriji od početka do kraja školskog dana. II., IV. I VI. osnovna škola zasad su radi velikog broja učenika u mogućnosti to učiniti samo uz održavanje nastave u dvije smjene.

Ravnatelji su naveli kako najveći problem u organizaciji stvara propisana obavezna dezinfekcija prostorija i provjetravanje učionica za provođenje čega je potrebno određeno vrijeme. Kako bi se svim učenicima koji će pohađati nastavu u dvije smjene omogućilo da nakon nastave mogu polaziti izvannastavne aktivnosti, podnijet će se zahtjev za skraćivanje trajanje školskog sata u školama s dvosmjenskom nastavom na 40 minuta. Također, podnijet će zahtjev da se učenicima od 5. do 8. razreda omogući sudjelovanje u nastavi bez nošenja zaštitnih maski u učionicama za vrijeme trajanja školskog sata. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina razmotrit će zahtjeve i obavijestiti javnost o donesenim odlukama u što kraćem roku.

Ravnatelji škola i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina zaključili su da će učiniti sve kako bi djeca bila zaštićena i kako bi im se istovremeno omogućio što normalniji i kvalitetniji rad i fizičko pohađanje nastave.

- Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju i organizaciju ćemo prilagođavati u skladu s time i uvijek u korist naših učenika. Za dva tjedna održat ćemo novi koordinacijski sastanak te sukladno epidemiološkoj situaciji razmotriti načine održavanja nastave - rekao je načelnik Stožera Miroslav Marković.

 

Komentari