doznajemo

Stanovi za najam planiraju se graditi na ove tri lokacije

Objavljeno: 21.03.2023. 08:19

Zadnja izmjena: 21.03.2023. 08:19

Nakon pažnje koju je u javnosti privukla najava izgradnje stanova za najam, prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića koji je nedavno gostovao u eTV studiju, zgrade bi se mogle graditi već kroz dvije godine i to na tri lokacije.

Podsjetimo, plan SDP-a je da bi Varaždin trebao biti jedan prvih gradova u Hrvatskoj koji će svojim građanima doživotno omogućiti stanove po povoljnoj cijeni najma. Planirano je da se stanovi po navedenom modelu grade na prostoru iza Konzuma, a od toga će polovica biti namijenjena dugoročnom najmu. Također, isti se model planira u Koblenzovoj ulici te na prostoru kod sajmišta.

- Radimo i dalje na tome da nađemo modele za financiranje. Imamo dvije, tri zone na kojima će se napraviti infrastruktura i početi graditi te zgrade. U Koblenzovoj treba srediti urbanistički dio, a na sajmištu imamo 15.000 kvadrata za koje premišljamo hoće li to biti individualna izgradnja ili bi se išlo sa stambenom izgradnjom. Uglavnom, cilj je da se kroz dvije godine napravi zgrada samo na takav način gdje bi najamnina bila jeftinija, vidjet ćemo hoće li biti mogućnosti otkupa. To je ključna stvar za naše mlade jer su cijene eksplodirale - rekao je Marković.

Komentari