prijeti stečaj

eTV - Uprli prstom u jednog dioničara Varteksa: 'Taj gospodin želi sav novac od Kauflanda!'

"Problem radi zadnji investitor koji želi sav novac od prodaje Kauflanda uzeti natrag za pozajmice, makar je on uložio nešto manje od gospodina Bakića", rekao je, između ostalog, Miroslav Marković...
Objavljeno: 05.09.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 05.09.2022. 13:37

Gostujući u današnjem eTV studiju, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković rekao je kako glavnim "krivcem" za situaciju u Varteksu smatraju Stjepana Čajića koji u tvrtci drži 14,5% dionica.

Kako je rekao Marković, Varteks do kraja godine ima ugovorene poslove pomoću kojih bi tvrtka mogla funkcionirati, no problemi se javljaju u samoj upravi. 

- Problem radi zadnji investitor koji želi sav novac od prodaje Kauflanda uzeti natrag za pozajmice, makar je on uložio nešto manje od gospodina Bakića. Gospodin Bakić ne radi problem, on se i maknuo, mislim da je čak i prodao svoja potraživanja. 

'Kaufland nije 100% odustao'

Nedavno je, podsjetimo, Kaufland raskinuo predugovor s Varteksom, no Marković kaže kako smatra da bi se "radio vratio".

- Kaufland je odustao, iako mislim da nije odustao 100 posto. Ukoliko se uspiju dogovoriti, mislim da bi se oni vrlo rado vratili u cijelu priču i mislim da ta priča stoji na nekakvoj pauzi, ali sve to ovisi upravo o gospodinu Čajiću. Ukoliko on odluči da do kraja inzistira na nekakvim stvarima, mislim da je onda vrlo izgledan i stečaj Varteksa.

'Nismo imali drugog izbora'

Gradonačelnik, tvrdi, nije imao drugog izbora nego pokrenuti postupak ovrhe jer bi u suprotnom postojala opasnost od prijave Grada.

- Po zakonu o fiskalnoj odgovornosti, on kada već dogovorite otplatu duga, vi morate pokrenuti postupak ovrhe jer inače vas netko može kazneno prijaviti zbog toga jer niste zaštitili interes, javni novac svih građana. Varteks je, bez obzira na naše emocije, znamo koliko nam je stalo do tog brenda, privatna tvrtka koja mora opstati na tržištu. U zadnjim desetljećima se uzimalo tko je kako htio, uprave su bile takve kakve jesu, ali sad smo tu gdje jesmo.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković pogledajte ovdje:

 

Komentari