istup u saboru

Martinčević: „Čehok bi lockdown, a Habijan da obeštećenja plate Varaždinci“

Objavljeno: 23.11.2020. 13:50

Zadnja izmjena: 23.11.2020. 13:54

Natalija Martinčević danas je sa saborske govornice prozvala Ivana Čehoka, Sinišu Jenkača i Damira Habijana.

- Postoji trenutak kada prestaje politika, a počinje borba za zdravlje i živote ljudi. Izrugivanje mjerama i populističko pozivanje građana na neodgovornost je siguran put u nove nepotrebne ljudske tragedije – rekla je Martinčević.

- Zahtjevi gradonačelnika Čehoka i sličnih za zatvaranje tvornica, jer kako jasno navode, prihvaćaju samo potpuni lockdown ili ništa, očito šalju poruku da je najbolje ne napraviti ništa – rekla je nadalje, te se potom osvrnula i na Damira Habijana.

- U našem slučaju imamo i jednu dodatu novost, a to je javni zahtjev zastupnika Habijana da trošak obeštećenja zbog zatvaranja djelatnosti u Varaždinskoj županiji plaćaju građani Grada Varaždina i Županije, a ne država što je slučaj u cijelome svijetu – zaključila je saborska zastupnica.

"Brzi testovi su pokazatelj, a ne rješenje"

Martinčević je ponovila kako je Varaždinska županija trenutno najugroženija regija u Europi, a glede brzih testova rekla da se provode u dvostruko većoj mjeri nego u ostatku zemlje, ali oni ne mogu biti rješenje nego samo dodatni pokazatelj raširenosti virusa.

Komentari