Predavanje o članstvu u EU

Martinčević: "Moramo osigurati puno veću i jaču podršku od EU"

U skupštinskoj dvorani Županijske palače održano je predavanje na temu "Članstvo u Europskoj uniji - političke i financijske mogućnosti i perspektive".
Objavljeno: 14.05.2019. 10:44

Zadnja izmjena: 14.05.2019. 13:31

Foto: Dario Jurčević

U skupštinskoj dvorani Županijske palače održano je predavanje na temu "Članstvo u Europskoj uniji - političke i financijske mogućnosti i perspektive".

U uvodnom izlaganju posebna savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević istaknula je teme koje smatra bitnim za cijelu Hrvatsku, ali s posebnim naglaskom na Varaždinsku županiju. Posebno je izdvojila dva važna događanja a to je "nova financijska perspektiva u čijem će kreiranju po prvi puta moći sudjelovati i naši europski zastupnici u parlamentu kao i naša Vlada". Kao drugu važnu stvar istaknula je kako Hrvatska uskoro počinje s predsjedanjem u EU. 

- Mi smo danas nažalost država koja je pretposljednja po rastu BDP-a, te je iza nas samo Bugarska što znači da mi moramo zaista u narednom razdoblju osigrati puno veću i jaču podršku od EU. - rekla je Martinčević.

- Izuzetno je važno da građani Hrvatske izađu na izbore i daju svoj glas, jer sada se zaista oblikuje EU kako će ona izgledati u narednom razdoblju. Inače, Hrvatska se dobro pozicionirala u EU, jer svakoj državi je trebalo određeno vrijeme da se prilagodi i jače povuče Europske fondove. - kazala je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.

Komentari