županijska skupština

Martinčević: Najavljena je smjena odgovornih za Trakošćansko jezero, zašto se to nije dogodilo?

Objavljeno: 24.05.2023. 10:52

Zadnja izmjena: 24.05.2023. 11:29

Izmuljivanje Trakošćanskog jezera već se više puta kao tema pojavilo na sjednicama Županijske skupštine, pa je tako i danas vijećnicu Reformista Nataliju Martinčević zanimalo koliko će taj projekt potrajati.

Naime, nazvavši projekt "totalnim kaosom" rekla je kako su troškovi ovog projekta porasli za oko 4,3 mlijuna kuna te su pomaknuti svi mogući rokovi, a tvrdi i kako je najavljena smjena odgovornih, no ona nije provedena.

- Prvi dio priče ste odradili odlično, sve pohvale, pozvali ste premijera koji vam je uručio ugovor, poslikala se cijela HDZ-ova svita, svi ste lijepo ispali, župan je nekoliko puta obišao radove, sve bi to bilo divno i krasno da se nakon tog "photo sessiona" nešto dogodilo. Odnosno, dogodilo se, ali ništa dobroga. Sve je to vodio stručni kadar HDZ-a koji je direktno odgovoran. Žao mi je što nema zamjenice, uvijek ju skrivate, htjela sam ju pohvaliti jer je nedavno tamo podržala manifestaciju nordijskog hodanja pa su svi mogli vidjeti kako tužno to izgleda. Kada će ta saga s jezerom završiti i koliko će ova nesposobnost koštati građane županije - upitala je.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je kako on nije pozvao premijera na potpisivanje ugovora, već je to učinio "njegov prethodnik" Radimir Čačić te je dodao kako je ugovor potpisan u prijašnjem mandatu.

- Moj prethodnik je bio zamjenik predsjednika upravnog vijeća Hrvatskih voda i možda bi njemu trebalo postaviti pitanje kako je uopće došlo do te investicije, odnosno projekta izmuljivanja Trakošćanskog jezera - rekao je.

Martinčević je pritom izrazila nezadovoljstvo odogovorom dodavši kako je istina da je ugovor potpisao Čačić, no istaknula je kako su odgovorne Hrvatske vode, a pritom je obaveza Županije koordinirati i pratiti projekt. Zatražila je i pismeno očitovanje na svoje pitanje.

Komentari