Međimurski volonteri odradili tri volonterske akcije

Objavljeno: 10.02.2012. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Udruga ZORA

Inicijativa mladih "Dobro biram-volontiram!" u svojih je 2 mjeseca trajanja provela razne aktivnosti motiviranja i osposobljavanja mladih za volonterski rad, kao i njihovog povezivanja s organizatorima volontiranja u Čakovcu.

Nakon javne akcije na Trgu Republike kojom je obilježen Međunarodni dan volontera, akcije u sklopu Sajma dobrote u Gimnaziji Čakovec te više od 100 prikupljenih volonterskih prijavnica, održane su dvije radionice na temu osposobljavanja za volonterski rad. Na radionici su sudionici naučili koja su njihova prava i obveze, te su upoznati s nadolazećim volonterskim akcijama.

Educirani volonteri sudjelovali su u tri različite akcije. Dio ih je volontirao u Dnevnom boravku djece "Dr. Antun Bogdan" u Caritasovom dječjem domu u Čakovcu. U sklopu priprema za akcije, volonteri su kupili i Domu donirali zvučne i taktilne materijale, slikovnice i Orffov instrumentarij koje su volonteri koristili u radu sa štićenicima doma.

Druga volonterska akcija bila je na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec gdje su volonteri također kupili materijale za kreativne radionice, društvene igrae i Orffov instrumentarij te održali druženje i kreativnu radionicu na kojoj su volonteri pokušali malim bolesnicima olakšati duge bolničke dane.

Treća akcija bila je u Azilu Udruge "Prijatelji".  Za akciju je kupljen i doniran radni materijal - rukavice, grablje, građevinska kolica i metle koje su volonteri koristili pri uređivanju prostora Azila te četke i povodnici za pse, kako bi ih mogli uređivati i šetati po toplijem vremenu. Na akciju su se volonteri imali priliku družiti se i igrati sa psima, ali i izolirati im kućice da im ne bude hladno u ovo zimsko vrijeme.

Nakon prve tri uspješnih akcije slijede još dva kruga po 3 volonterske akcije, te se svi zainteresirani još uvijek imaju prilike prijaviti na  volonterske akcije u Caritasovom dnevnom boravku djece "Dr. Antun Bogdan", 14.02. (utorak) i 22.02. (srijeda) od 10 do 11 sati te u Azilu za pse udruge "Prijatelji", 11.02. i 18.02. (subote) od 11 do 14 sati.

Nađite prijavnicu na web stranici Udruge Zora www.udrugazora.hr ili se javite  na [email protected]

Komentari