Financiraju u potpunosti

Župan međimurski: Nek' svi znaju, prijevoz srednjoškolaca u Međimurju će ići dalje

Objavljeno: 12.03.2016. 08:27

Zadnja izmjena: 12.03.2016. 09:37

Bude li u Zagrebu prihvaćen Vladin prijedlog državnog proračuna, Varaždinska županija morat će prekinuti sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca. Državni udio u sufinanciranju karata smanjuje se sa 75 na 50 posto ove godine, sljedeće još više, a predlaže se i uvođenje imovinskog cenzusa.

O novim cijenama karata do lipnja ove školske godine roditelji će dobiti informacije u srednjim školama, međutim od rujna ove godine najveći dio srednjoškolaca Varaždinske županije više neće ostvarivati nikakve subvencije. Nešto će dobiti samo oni koji imaju socijalni cenzus.

>>Štromar: "Ukida se besplatan prijevoz srednjoškolaca, i ja sam taj koji to mora reći roditeljima"

Sredstva za nastavak sufinanciranja prijevoza u susjednoj Međimurskoj županiji pokušavaju iznaći analizom proračuna. Kako stoji na službenim stranicama Županije, župan Matija Posavec radi na ishođenju novog modela, koji bi funkcionirao bez obzira na odluku Vlade.

Financiraju u potpunosti

- Važno je da svi znaju kako će sufinanciranje prijevoza u Međimurju ići dalje. Naći ćemo najbolje rješenje da zaštitimo naše učenike srednjih škola i njihove roditelje od novog troška – napomenuo je tim povodom Posavec.

Inače, Međimurska županija jedina je županija u Hrvatskoj u kojoj je uveden model potpuno financiranog prijevoza učenicima srednjih škola na području Županije, na način da u troškovima prijevoza osim države sudjeluje županija, ali i sami prijevoznici.

Komentari