potpisan sporazum

Međimurskim obrtnicima 70 tisuća kuna za promociju proizvoda i usluga

Objavljeno: 05.03.2022. 11:30

Zadnja izmjena: 10.03.2022. 14:31

Sporazum koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na dvadesetak regionalnih i međunarodnih sajmova u 2022. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Međimurska županija već trinaestu godinu sufinancira sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama za članove Obrtničke komore Međimurske županije. Sufinanciranje promotivnih aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije samo je jedan u nizu projekata kojima već dugi niz godina Međimurska županija podržava rad međimurskih obrtnika.

- Sveobuhvatna suradnja Županije i Komore traje već dugi iz godina, a kroz konstruktivne razgovore, razmjenu ideja, međusobnu podršku i mnoge programe uspjeli smo doći do situacije u obrtništvu koja je znatno bolja od prijašnjih godina. Ukupna slika međimurskog gospodarstva je iz godine u godinu sve bolja, a ovim sporazumom želimo da obrtnici steknu nove suradnje, poznanstva, ostvare poslove, promoviraju se na stranim tržištima te na taj način ojačaju naše gospodarstvo - kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Dobra suradnja Komore i Županije očituje se u još jednom projektu, stipendiranju učenika obrtničkih zanimanja, a Međimurska županija jedina je u Hrvatskoj koja dodjeljuje stipendije takve namjene.

- Otvaranjem centara izvrsnosti i kompetencije, ulaganjem u naše obrazovne projekte, ulaganjem i širenjem gospodarskih zona jačamo naše strukovno obrazovanje jer želimo da naši mladi imaju uvjete razvijati svoju budućnost u Međimurju - naglasio je župan Posavec.

Komentari