energetska obnova

Među 30 projekata energetske obnove zgrada sufinancirat će se i tri iz Varaždinske županije

Objavljeno: 12.11.2023. 08:19

Zadnja izmjena: 12.11.2023. 08:19

Među 30 projekata energetske obnove zgrada javnog sektora koji su odabrani za sufinanciranje s gotovo 38 milijuna eura iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, nalaze se i tri iz Varaždinske županije. 

Riječ je o projektima energetske obnove Osnovne škole "Petar Zrinski" u Jalžabetu, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Svetom Iliji i zgrade javnog sektora u Novom Marofu, na adresi Trg hrvatske državnosti 1, izvijestilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Uz tri projekta iz naše županije, bit će sufinancirani i projekti obnove zgrada u još 13 županija, ukupno vrijedni otprilike 76 milijuna eura, od čega će biti sufinancirano 38 milijuna. 

Ti projekti odabrani su u žestokoj konkurenciji od čak 386 projektnih prijedloga, koliko ih je bilo prijavljeno u nešto više od dva mjeseca na poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova zgrada javnog sektora, pri čemu je traženi iznos bespovratnih sredstava bio gotovo 307,4 milijuna eura, što je čak 772 posto više od predviđenog iznosa, naveli su iz Ministarstava.

Stoga zbog velikog interesa za energetsku obnovu najavljuju da planiraju nastavak započetih investicija u tom segmentu, za što je planirana dodatna alokacija u iznosu od 60,18 milijuna eura kojom se predviđa sufinanciranje projektnih prijedloga.

Komentari