Socijalne usluge u zajednici

Ministar dodijelio 60 ugovora za pružatelje socijalnih usluga, među njima i za dva iz Varaždina

Objavljeno: 09.10.2023. 19:55

Zadnja izmjena: 09.10.2023. 19:55

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je danas 60 ugovora vrijednih više od šest milijuna eura pružateljima socijalnih usluga, među kojima i Centru za pružanje usluga u zajednici Varaždin te Centru za rehabilitaciju Varaždin, izvijestili su iz tog ministarstva.

- Uz pomoć ovih 60 ugovora za gotovo 5.000 osoba u potrebi, bit će osigurana stručna procjena za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, rana razvojna podrška za djecu s teškoćama u razvoju, cjelodnevni i poludnevni boravak kao i organizirano stanovanje za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, problemima u ponašanju, teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom, starije osobe te smještaj u kriznim situacijama za žrtve obiteljskog nasilja - naglasio je ministar Piletić. Ujedno, najavio je da će uskoro biti objavljen novi poziv za pružanje socijalnih usluga koje nedostaju u mreži. 

Među 60 ugovora dodijeljenih pružateljima usluga u ukupno 18 županija su i ugovori za Centar za pružanje usluga u zajednici Varaždin i za Centar za rehabilitaciju Varaždin.

Komentari