međustranačko vijeće

Rok za proračun istječe za tri dana, stranke će danas raspravljati u prijenosu uživo

Podsjetimo, jedna takva sjednica održana je sredinom ovog prosinca, a prema riječima gradonačelnika Nevena Bosilja, vijećnicima su "u detalje pojašnjene sve nejasnoće koje su se do tada pojavljivale"...
Objavljeno: 28.12.2022. 09:07

Zadnja izmjena: 28.12.2022. 15:55

Danas se u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održava sjednica Međustranačkog vijeća predstavnika stranaka i nezavisnih lista zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Varaždina u proširenom sastavu.

Podsjetimo, jedna takva sjednica održana je sredinom ovog prosinca, a prema riječima gradonačelnika Nevena Bosilja, vijećnicima su "u detalje pojašnjene sve nejasnoće koje su se do tada pojavljivale". Jednoglasno je bila odbijena i mogućnost izlaska na referendum što i sâm Bosilj, kako je rekao, smatra "nepotrebnim maltretiranjem građana". Jedino što je tada preostalo je politička volja vijećnika da prihvate proračun, a za što nedostaje četiri ruke. Ukoliko se, dodao je, javno izjasne još četiri vijećnika da će podržati proračun, sjednica Gradskog vijeća će se sazvati do kraja ove godine, dok u protivnom do toga neće doći. 

Na dnevnom redu današnje sjednice Međustranačkog vijeća nalazi se jedna točka, a odnosi se na završne konzultacije u vezi Prijedloga proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. godinu i Prijedloga odluke o zaduženju Grada Varaždina za financiranje projekta Sanacije zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje. Današnja sjednica Međustranačkog vijeća prenosit će se, zbog važnosti teme, uživo.

Komentari