'ispod radara'

Ministar Bošnjaković u posjetu Lepoglavi - naziru se rješenja za objekte od kojih su neki i opasni za građane

Objavljeno: 25.10.2017. 14:15

Zadnja izmjena: 25.10.2017. 14:15

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u posljednjih 10 dana po drugi put je došao u Lepoglavu. I dok je prvi put bilo kritika sa strane gradske vlasti zbog izbjegavanja sastanka s njima - ovoga je puta došlo do susreta.

Tako se ministar sastao s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem i njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem. Premda je i ovaj posjet bio neslužben i prošao 'ispod radara' obje su strane izrazile zadovoljstvo razgovorima. Problematika se ticala imovine u vlasništvu države - konkretnije, kaznionice u Lepoglavi - koja je nerijetko problem Gradu za provedbu programa i projekata. Neki od objekata su i u derutnom stanju, te predstavljaju i potencijalnu opasnost za građane. Razgovaralo se i o potrebi nabavke vatrogasnog vozila koje bi povećalo stupanj zaštite od požara na području grada Lepoglave, odnosno u Kaznionici.

- Moram priznati da nisam bio upoznat da postoji toliko stvari koje možemo zajednički riješiti.Naše temeljno načelo je da tamo gdje država nema interes za određenu imovinu da se ona prenese na upravljanje jedinici lokalne samouprave. Želimo da se s tim nekretninama raspolaže u korist građana. Šteta bi bilo da ona stoji neiskorištena, a postoje gradski planovi i programi za njihovo korištenje. – istaknuo je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dodajući kako vjeruje da će se u budućnosti po ovim pitanjima postići konkretni rezultati. Kako doznajemo, ministar Bošnjaković bi u dogledno vrijeme mogao i službeno posjetiti Grad Lepoglavu, ali ovaj put u pratnji ministra državne imovine Gorana Marića.

Komentari