Tema i cesta Možđenec-Sudovec

Ministar Butković dao zeleno svjetlo za gradnju istočne obilaznice Novog Marofa

Objavljeno: 24.05.2016. 18:27

Zadnja izmjena: 24.05.2016. 21:13

Foto: Sonja Ognjenović

U posjetu Novom Marofu, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, dao je zeleno svjetlo za izgradnju istočne obilaznice Novog Marofa, projekt vrijedan oko sto milijuna kuna.

U razgovoru s gradonačelnikom Novog Marofa, Sinišom Jenkačem, ministar Butković je rekao kako se projet obilaznice nalazi u programu Hrvatskih cesta. Potpisani su ugovori, a za sredstva financiranja kaže: „Nama stoji na raspolaganju 380 milijuna eura u operativnom programu 2014. – 2020. i to je definitivno jedna od mogućnosti financiranja. Vidjet ćemo hoćemo li ići u fazama ili kao u kompletan projekt, ali je to definitivno jedan od projekata koji ima zeleno svjetlo u Hrvatskim cestama."

Izgradnja istočne obilaznice, kako kaže gradonačelnik Jenkač, važna je i u gospodarskom smislu, pošto se sve zone Novog Marofa vežu na nju. "Ovo je za Novi Marof velika stvar, nakon više od 30 godina, početak projektiranja istočne obilaznice. Nadam o se da će se isprojektirati što prije i da će za iduću godinu proračun od Hrvatskih osigurati sredstva za otkup zemljišta, a ond početi s faznom izgradnjom istočne zaobilaznice."

Sanacija klizišta nakon više od 6 godina

Osim istočne obilaznice, Jenkač i Butković su razgovarali i o ostalim prometnicama koje trebaju biti sanirane. Tako je sanacija klizišta dionice Možđenec-Sudovec pred završetkom, a iznosit će oko milijun i 500 tisuća kuna. Nakon dobivanja uporabne dozvole, cesta će biti ponovno puštena u promet.

Planira se i rekonstrukcija Državne ceste D24, dionica Pece-Mandžarevo, u dužini od 7,82 km. Proširit će se kolnik i izgraditi pješačko-biciklističke staze te poboljšati prometno tehnički elementi ceste.

 

Komentari