Cestovna mreža i vodovodna infrastuktura

Ministar regionalnog razvoja u Ljubešćici, s načelnikom Horvatićem potpisani ugovori za dva važna projekta

Objavljeno: 04.08.2016. 15:20

Zadnja izmjena: 04.08.2016. 15:21

Foto: Nikola Horvat

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić posjetio je danas, 4. kolovoza, Ljubešćicu, gdje je prisustvovao potpisivanju dvaju ugovora. Ministra su, uz ostale uvažene goste, dočekali općinski načelnik Nenad Horvatić i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Općina Ljubešćica i PZC Varaždin d.d. sklopili su ugovor u vrijednosti 761 tisuću kuna za realizaciju projekta „Gospodarska i socijalna revitalizacija Općine Ljubešćica kroz modernizaciju cestovne infrastrukture“, koju u iznosu od 500 tisuća kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Drugi ugovor je između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Općine Ljubešćica, i to u vrijednosti od 232 tisuće kuna za kapitalni projekt „Izgradnja vodovodne mreže u naselju Ljubešćica – Križevačka ulica, prema naselju Ljubelj Kalnički, duljine 1,5 km“, koja se financira iz namjenskih sredstava Fonda za razvoj brdsko-planinskih područja.

Nogostup i rasvjeta svim cestama

– Ono najbitnije za privlačenje investitora i povećanje komunalnog standarda jest komunalna opremljenost. Ovaj projekt, koji je donio ministar Tomislav Tolušić baš na Dan Općine, znači da će Ljubešćica biti mjesto sa svim državnim i županijskim cestama s nogostupima i rasvjetom. – naznačio je načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić.

Istaknuo je kako će ovaj projekt povisiti sigurnost sudionika u prometu, ali i olakšati prodaju parcela u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić: – Korištenje sredstava iz EU može biti bolje. Rezultati su bolji nego prošlogodišnji, stoga očekujemo da ćemo do kraja ove godine povući oko milijardu eura. Na taj se način pokazuje da se može.

Prije potpisivanja ugovora načelnik je zajedno s ministrom, ali i drugim uvaženim gostima, odao počast braniteljima položivši vijenac.

Komentari