suradnja lokalne i državne uprave

MINISTAR TOLUŠIĆ: 'Poljoprivredno zemljište u najhitnijem roku dati općinama i gradovima na upravljanje'

Objavljeno: 09.12.2016. 17:46

Zadnja izmjena: 09.12.2016. 17:50

Poljoprivredna zemljišta trebala bi se u najskorije vrijeme dati na upravljanje gradovima i općinama. To je na današnjoj izvještajnoj skupštini Udruge općina u Republici Hrvatskoj izjavio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

- Ministarstvo poljoprivrede je ministarstvo koje pripada općinama i zbog toga komunikacija između tog tijela i jedinica lokalne samouprave mora bi kvalitetna i na visokoj razini, i neće biti niti jednog pravilnika za korištenje pojedinih mjera, a da se prije toga ne konzultiramo s vama. - obećao je okupljenima ministar Tolušić.

Na skupu je sudjelovao i ministar državen imovine Goran Marić te obećao da će se državna imovina u najvećoj mogućoj mjeri aktivirati u svrhu poduzetništva i investicija kao i da će se ubrzati svi procesi raspolaganja imovinom. Na skupu su bili i predstavnici drugih ministarstava. Tako je pomoćnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Milan Rezo zatražio potporu lokalne samouprave u izuzetno važnom pitanju reforme katastra i zemljišnih knjiga.  Državni tajnik u ministarstvu uprave Mihovil Škarica naglasio je potrebu daljnje decentralizacije državne uprave i iskorištavanja lokalnih potencijala. Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica naglasila je kako su općine neprocjenjivo važan partner u unaprjeđenju kvalitete turizma.

Komentari