održana sjednica stručnog vijeća

Štromar: Zadovoljan sam potvrdom nabavke MR uređaja za OB Varaždin od ministra Kujundžića

Objavljeno: 30.03.2017. 14:49

Zadnja izmjena: 30.03.2017. 14:57

Na poziv predsjednika Stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin Ivana Pavličeka,  župan Varaždinske županije Predrag Štromar prisustvovao je danas sjednici Stručnog vijeća Opće bolnice Varaždin, izvjestili su iz Varaždinske županije.

S obzirom na "različite priče", kako kažu, a vezano uz nabavku uređaja magnetske rezonance (MR) za potrebe OB Varaždin župan je, ističu, bio pozvan da osobno pojasni cijelu situaciju. 

Štromar je tom prilikom, navode, izrazio zadovoljstvo što je ministar zdravstva Milan Kujundžić prihvatio prijedlog da Ministarstvo financira nabavku MR uređaja, dok će Županija prikupljena sredstva preusmjeriti u nabavu novog CT aparata.

 

"Ovo je potvrda dogovorenog!"

-Ovo je samo potvrda onog što smo prošli tjedan dogovorili na sastanku u Ministarstvu zdravstva te je odlučeno kako će oni nabaviti šest magneta u Hrvatskoj, od kojih će jedan završiti u varaždinskoj bolnici. Vrijednost je deset milijuna kuna, a Županija će potom sredstva planirana za magnetsku rezonancu prenamijeniti za nabavu novog 128-slojnog CT-a, budući da je postojeći stariji od devet godina – istaknuo je župan Štromar.

Štromar dodaje kako se svi projekti u OB Varaždin provode na korist pacijenata i zaposlenika bolnice, bez obzira što, kako kaže - neki saborski zastupnici s područja županije pokušavaju to osporiti. Aludira pritom na predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka i HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Križanića.

Obrazloženje

 - Naime, povjerenstvo Ministarstva zdravstva izradilo je analizu postojećeg stanja i potreba za MR uređajima u Republici Hrvatskoj, koju je ministar prihvatio te odlučio kako će se MR uređaj za OB Varaždin financirati u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., poziva „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama/ili dnevnim kirurgijama“ - obrazlaže Varaždinska županija u svom priopćenju za medije.

Komentari