priopćenje za medije

Ministarstvo kulture dodijelilo više od 1,3 milijuna kuna u Varaždinskoj županiji

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Objavljeno: 06.04.2021. 19:42

Zadnja izmjena: 06.04.2021. 19:44

Ministarstvo kulture i medija sufinancirat će 211 programa izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture u ukupnom iznosu od 37.352.500 kuna, a više od 1,3 milijuna kuna dolazi u Varaždinsku županiju.

– Rijetko je koje područje kao ovo Varaždinske županije bogato kulturnom baštinom, vrijednom graditeljskom baštinom, od sakralne do dvoraca, kurija, utvrda i palača. Bitno je sve njih u što izvornijem obliku ostaviti budućim naraštajima, a u isto vrijeme naći model kako ih koristiti. Stoga me raduje da je Ministarstvo kulture i ove godine to prepoznalo te iz programa odlučilo sufinancirati njihovu zaštitu – izjavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

  • Među odobrenim programima je i onaj Općine Bednja kojoj je dodijeljeno pola milijuna kuna za rekonstrukciju i prenamjenu postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora.
  • Jednak iznos dobilo je i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu za nastavak obnove Velike scene.
  • Za rekonstrukciju kotlovnice Kina Ivanec Pučko otvoreno učilište „Đuro Arnold“ dobilo je 160.000 kuna, a za
  • Rekonstrukciju i prenamjenu podrumskog prostora palače Sermage Gradskom muzeju Varaždin odobreno je 150.000 kuna.
  • Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ Ludbreg dobila je 50.000 kuna za zamjenu dotrajalog parketa i ličenje zidova knjižnice, dok će Ministarstvo kulture i medija sa po 10.000 kuna sufinancirati:
  • Nabavu opreme za informatički kutak Gradske knjižnice i čitaonice „Gustav Krklec“ Ivanec te informatizaciju Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof.

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Komentari