ministrica u varaždinu

FOTO: Ministrica Dalić posjetila Boxmark i održala radni sastanak s Čačićem - donosimo detalje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.09.2017. 16:03

Zadnja izmjena: 29.09.2017. 16:03

Foto: Luka Šalamun

U sklopu posjete Varaždinskoj županiji, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić najprije je održala radni sastanak sa županom Čačićem, a kasnije su zajedno obišli tvrtku Boxmark gdje ju je direktor Tomislav Cesarec upoznao s poslovnjem tvrtke.

Na radnom sastanku župan je pohvalio akcije Ministarstva gospodarstva koje idu u prilog olakšavanja poslovanja poduzetnika, ali i napomenuo kako su problemi u našoj županiji najmanje plaće u Hrvatskoj za što, prema njegovim riječima, malo ljudi zna. 

- Moramo pronaći način, a u kojem je potpredsjednica i ministrica Dalić ključna, da kroz porezne promjene i kroz korištenje Europskog novca damo šanse da neto plaće tih donjih granica porastu, kako bi ljude zadržali ovdje i omogućili rast naše proizvodnje, jer imamo stalnu potrebu za radnom snagom - rekao je župan Čačić.

Prilikom posjete Boxmarku, direktor Cesarec je izjavio kako je ta tvrtka uvelike poznata po kvaliteti svojih proizvoda, ali kako je ministricu Dalić upoznao i s ograničenjima s kojima se tvrtka susreće, a to je nedostatak kvalificiranih kadrova.

- Predložili smo neke mjere kojima se to može poboljšati, a to je prije svega dualni sustav obrazovanja, što znači bolja suradnja između srednjoškolskih i visokoškolskih obrazovnih instituacija i realnog sektora obrazovanja - rekao je Cesarec te istaknuo kako im nedostaje kvalificiraniš šivača, informatičara te stručnjaka za odnose s kupcima. 

Ministrica Dalić pohvalila je poslovanje Boxmark-a, a u sklopu projekta ''Sve na jednom mjestu'' na Trgu Kralja Tomislava upoznala je građane i poduzetnike sa različitim servisima i web portalima koje Ministarstvo gospodarstva održava, a koji im mogu pomoći u rješavanju problema u internet kupovini.

- Radi se o web servisima, web portalima, te ukoliko imate bilo kakvih poteškoća u online trgovini ili ste kupili proizvod čijom kvalitetom niste zadovoljni u online trgovini ili u običnoj trgovini, MINGPO i njegovi stručnjaci su tu da vam daju savjet kako ostvariti svoja prava.- rekla je ministrica. 

 

Komentari