Nakon što smo objavili oštru reakciju varaždinskih Reformista na potez ministrice Divjak o donošenju spornog članka 29. u Zakon o odgoju i obrazovanju, kojim se učitelji s pojačanim nastavnim predmetima prilikom javljanja na natječaj za posao u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi rangiraju kao treći na listi za zapošljavanje, iza profesora odnosno magistra, javila se i sama ministrica. 

Oštra reakcija Reformista: 'Ministrica Divjak zbog politikanstva zabila autogol i ugrozila kurikularnu reformu'

Narodna stranka – Reformisti Varaždinske županije osvrnuli su se na donošenje novog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te naveli kako je ministrica Blaženka Divjak ugrozila kurikularnu reformu prijedlogom uvrštenja članka 29. u postojeći Zakon kojim diskreditira i diskriminira učitelje s diplomama učiteljskog fakulteta, dvopredmetnih studija te pojačanim programima i modulima.

Na njihovu reakciju reagirala je sama ministrica Blaženka Divjak sljedećim riječima.

- Za početak, po prvi puta u 20-ak godina, uvodi se red u zapošljavanje učitelja, pa se tako i prvi puta prepoznaju učitelji razredne nastave s pojačanim predmetom u Zakonu. Ne mogu imati jednaki položaj oni koji su u svojem obrazovanju stekli od 30 do 80 ECTS bodova, kao i oni koji su stekli od 150 do 300 ECTS bodova u određenoj struci. Pojednostavljeno, oni koji su 3 do 6 puta manje stručnih predmeta položili tijekom svog obrazovanja, ne mogu biti izjednačeni na listi prvenstva. Također, treba ponovno istaknuti Zakon će urediti buduće natječaje, a ne djelovati retroaktivno - kazala je Divjak

Komentari

11.07.2018. 14:29h Zadnja izmjena: 11.07.2018. 14:41