priopćenje

Mjesni odbor: Zbog dvije linije upravljanja Čistoćom opet imamo 500 tona otpada

Objavljeno: 15.01.2022. 14:54

Zadnja izmjena: 15.01.2022. 15:04

Mjesni odbor Poljana Biškupečka oglasio se priopćenjem za medije, u kojem postavljaju pitanje : "Kako je ponovno došlo do skladištenja cca 500 tona miješanog komunalnog otpada?".

Navode kako je problem u tome što postoje dvije linije upravljanja, zbog čega se, kako kažu, narušila njihova dosada uspješna suradnja s SDP-ovom vlasti u Gradu Varaždinu.

- Do danas smo uspješno surađivali i sa bivšim gradonačelnikom i upravom Čistoće isto kao i sa sadašnjom vlasti, no imenovanjem zamjenika direktora Čistoće ispada da se u Čistoći radi o dvije linije upravljanja. Gospodin Svetec i gospodin Bosilj s jedne strane, i gospodin Avirović i platforma Budimo grad s druge strane, a čije nesuglasice su dovele upravo do stanja koje je trenutno na pretovarnoj stanici - jedan je od njihovih zaključak.

Njihovo cjelovito priopćenje možete pročitati u nastavku.


Priopćenje MO Poljana Biškupečka

Obavještavamo javnost da se s današnjim danom na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečka ponovno nalazi uskladišteno cca 500 t MKO a za koji je propisano 10 t. Na pretovarnoj stanici također se nalazi uskladišteni i ostali otpad kao što su drvo, papir i ostalo.

Nas kao predstavnike žitelja MO Poljana Biškupečka zanima kako je ponovno došlo do situacije da se MKO ne odvozi na dnevnoj bazi, već se on skladišti, a kojom prilikom je ponovno došlo skladištenja do cca 500 t. Ista situacija je bila u ljeti 2021. godine kad se tolika količina skladištila na pretovarnoj stanici, pa se problem pripisivao repovima i neradu bivšeg gradonačelnika, sad je problem ponovno eskalirao a prošlo je 100 dana, prošli su svi godišnji odmori, izmijenili su se direktori pa čak i zaposlio dodatno zamjenik direktora.

Do danas smo uspješno surađivali i sa bivšim gradonačelnikom i upravom Čistoće isto kao i sa sadašnjom vlasti, no imenovanjem zamjenika direktora Čistoće ispada da se u Čistoći radi o dvije linije upravljanja . G. Svetec i g. Bosilj s jedne strane i g. Avirović i platforma Budimo grad s druge strane a čije nesuglasice su dovele upravo do stanja koje je trenutno na pretovarnoj stanici.

Očekujemo da se problem počne rješavati već u ponedjeljak, 17.01,2022. jer ćemo u protivnom biti primorani pozvati žitelje na građanski bunt i prepriječiti ulazak kaminona sa MKO na pretovarnu stanicu.

Franjo Puškadija

Predsjednik Vijeća MO Poljana Biškupečka

Komentari