službeno obznanjeno

Mjesto direktora Varkoma od sljedećeg tjedna preuzima Bruno Ister

Objavljeno: 26.11.2021. 15:52

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 15:52

Prema sada i službeno obznanjenoj informaciji, od srijede 1. prosinca mjesto direktora Varkoma preuzet će dosadašnji član Gradskog vijeća, SDP-ov Bruno Ister.

Upravo na današnjoj sjednici Vijeća, Isterov mandat bit će stavljen u mirovanje, a bit će razriješen i dužnosti koje je dosada obavljao u gradskim odborima i povjerenstvima.

Bruno Ister na mjesto direktora Varkoma dolazi kao osoba od povjerenja gradonačelnika Nevena Bosilja, s čime se, podsjetimo, ranije nije složio Budimo grad, te je zbog toga došlo do raskida koalicije između njih i SDP-a. Neven Bosilj, međutim, kategorički je ostao pri svom:

- Da, trebam ljude koji su spremni raditi, u koje imam povjerenja i za koje sam siguran da im je interes ovog grada i građana ispred osobnog – rekao je.

Ranije je izjavio kako je projekt aglomeracije preznačajan, a eventualna penalizacija prevelika da bi se izbor direktora Varkoma prepustio slučaju.

Varkom je najznačajnija gradska tvrtka, koja ostvaruje 116 milijuna prihoda i zapošljava 279 djelatnika. Dosadašnji direktor Željko Bunić predao je zahtjev za sporazumni raskid ugovora, a gradonačelnik Neven Bosilj naglasio kako se time uštedjelo.

Komentari