Mlada majka (27) iz Varaždina: Ništa drugo ne tražim, darujte nam samo drvo

Objavljeno: 08.11.2014. 12:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

Kriza i visoka nezaposlenost glavi su uzroci što brojni naši sugrađani žive na rubu siromaštva i jedva spajaju kraj s krajem. Upravo u takvoj teškoj situaciji našla se 27-godišnja majka dvoje djece iz Varaždina i za pomoć se obratila eVaraždinu.

Kako kaže, jedva je smogla snage da potraži pomoć, ali kako bi zaštitila svoju malodobnu djecu ne želi u javnost izlaziti sa slikom i imenom. Ova tročlana obitelj živi vrlo skromno, a neophodna im je pomoć u hrani i drvu za ogrjev.

- Nigdje ne radim, a podstanar sam s dvoje malodobne djece. Mjesečno primam svega 2000 kuna. Od toga 1000 ode na stanarinu i režije. Grijemo na drva i to nam je jako velika stavka u režijama. A kako stiže zima bit će i još veća, pa molim sve koji imaju neko drvo koje ima nije potrebno da nam ga daruju - kazala je 27-godišnjakinja.

Kako je objasnila obitelj živi od ukupno 2000 kuna, a 1500 kn od tog iznosa dobiva od supruga za djecu i 500 kuna dječjeg doplatka.

- Nemam pravo na socijalnu pomoć jer se nalazim usred razvoda koji traje već dugo, pa nemam potrebno rješenje da živim bez prihoda te sama s djecom. Osim drva treba nam i hrana. Stvarno nam je potrebna pomoć. Znam da na svijetu još ima dobrih ljudi koji suosjećaju sa mnom i koji mi mogu pomoći - rekla nam je ova majka.

Ženi se svi spremni pomoći mogu obratiti direktno na broj mobitela: 092/ 199 39 73

Komentari