"Pazi da se ne opečeš"

Mladi HNS-a ispostavili račun: Gostiona "Hrvatska" od HDZ-a i Mosta potražuje 10 mlrd., plaćanje: novčanici građana

Objavljeno: 24.08.2016. 14:31

Zadnja izmjena: 24.08.2016. 14:35

Foto: Nikola Horvat

U sklopu Ljetne kampanje 2016. pod nazivom „Pazi da se ne opečeš“, Mladi HNS-a održali su danas u simboličnih 12:05 presicu na autobusnom kolodvoru u Varaždinu. Tom su prikom predsjednik Mladih HNS-a Matija Zamljačanec i potpredsjednik Alen Grabar objasnili kampanju.

Vođeni činjenicom da Hrvatska ima prve izvanredne parlamentarne izbore, naznačio je Zamljačanec, krenuli su u kampanju simboličnog naziva, koji ne odražava opasnost od „visokih ljetnih temperatura“: – Želimo podsjetiti na onu staru da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Također, želimo ukazati na važnost dobro promišljenog izbora, koji nam se nudi za manje od mjesec dana na glasačkom listiću.

– Sastali smo se u 12:05 na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu aludirajući na akciju koju je 'pet do 12' imao župan Predrag Štromar pred Ministarstvom, a na Kolodvoru smo simboličnim zaustavljanjem prometa tehničkoj Vladi  htjeli smo dati do znanja trebaju riješiti pitanje prijevoza. – zaključio je Zamljačanec.

'Zahvalili' se Vladi

Kreirali su i zahvalnicu koju će, kako kažu, uručiti premijeru i vladi kako bi se „zahvalili što su čuli i poslušali inicijativu HNS-a“. Tom su prilikom i ukratko objasnili i model stjecanja mirovinskog staža redovitih studenata koji su zaposlenih putem posrednika.

Mladi HNS-a: Neka se studentima rad posredstvom studentskog servisa broji kao radni staž

Osim toga, predstavili su mjere kojima bi se, smatraju, smanjio rast udjela starog stanovništva. Tako predčažu donošenje strategije stambenog zbrinjavanja na nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini s posebnim paketom mjera za zbrinjavanje maldih, donošenje mera stambenog zbrinjavanja za mlade, osiguranje isplate rodiljne naknade zaposlenih (u visini proračunske osnovice) i nezaposlenih majki (50 % proračunske osnovice), osiguravanje fleksibilnoga radnog vremena zaposlene majke do 10. godine života djeteta, izgradnju infrastrukture...

 

Gostiona „Hrvatska“

Mladi HNS-ovci izradili su i R-1 na gostionu "Hrvatska" s adresom u Jugoistočnoj Europskoj uniji BB, koja radi cijelo vrijeme, a gost je "Hrvatska demokratska zajednica = Most d.o.o.". Način plaćanja jest "novčanici građana RH".

S 32 artikla račun ukupno iznosi 10,4 milijarde kuna, a na kraju računa stoji "HVALA, birajte nas opet, bit ćemo drugačiji !!".

Komentari