planovi

Gradit će se novi most prema Međimurju, donosimo detalje

Kako navode iz Hrvatskih cesta, vrijednost projekta je oko sedam milijuna eura, a u tijeku je postupak procjene utjecaja na okoliš...
Objavljeno: 14.02.2024. 09:30

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 09:30

Foto: Arhiva

Hrvatske ceste u pripremi su za novu veliku investiciju na mjestu gdje se spajaju Varaždinska i Međimurska županija. U planu je izgradnja novog mosta prema Međimurju u smislu da se proširi postojeći, točnije dodat će se još dvije trake. 

Naime, u planu nabave Hrvatskih cesta za 2024. godinu ističe se stavka 'Izrada svih vrsta idejnih projekata s ishođenjem lokacijske dozvole za Novi most preko Drave i proširenje postojeće državne ceste DC3, duljine cca 2,0 kilometara'. Kako navode iz Hrvatskih cesta, vrijednost projekta je oko sedam milijuna eura, a u tijeku je postupak procjene utjecaja na okoliš. 

- Sad smo u fazi priprema za novi most prema Međimurju. Imamo most bana Jelačića, procijenili smo da moramo krenuti u pripreme za ishođenje dokumentacije za kasniju realizaciju i drugog mosta – naveo je Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta.

U navedenoj studiji utjecaja na okoliš ističe se kako će se zahvatom proširiti postojeća državna cesta na četverotračnu cestu na potezu od Varaždina do novog kružnog raskrižja u Gornjem Kuršancu kao i da će se graditi novi most preko rijeke Drave. Dakle, novi most i proširenje ceste nadovezat će se na planiranu obilaznicu Nedelišća i Pušćina. 

Komentari