oštra reakcija

Bosilj: Avirovićeva izjava je neprimjerena, tražit ću očitovanje Sveteca

Podsjetimo, Avirović je u izlaganju na konferenciji o uporabi energije iz otpada prozvao građane Banfice te iskoristio situaciju u Ukrajini za komentiranje odvoza komunalnog otpada u Jerovec.
Objavljeno: 31.03.2022. 15:17

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 22:00

Gradonačelnik Neven Bosilj osudio je izjave zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića uz riječi kako će tražiti i očitovanje direktora Zorana Sveteca.

Na situaciju se na društvenim mrežama očitovao Bosilj rekavši kako izjave smatra neprimjerenima. - Bez obzira na složenost problematike odvoza i sanacije otpada, izjavu zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića smatram neprimjerenom te ću zatražiti i očitovanje direktora Čistoće Zorana Sveteca. S obzirom na osjetljivost tematike, apeliram na primjerenu komunikaciju svih koji su na bilo koji način uključeni u rješavanje pitanja odvoza i sanacije otpada - stoji u objavi.

'Djeca rođena u ratno doba'

Podsjetimo, Avirović je u izlaganju na konferenciji o uporabi energije iz otpada prozvao građane Banfice te iskoristio situaciju u Ukrajini za komentiranje odvoza komunalnog otpada u Jerovec.

- Kako ja tumačim ovu situaciju? Mi smo cijelu jednu generaciju upropastili i zanemarili, a to su ona djeca rođena između 1990. i 1995. To su djeca koja su rođena u ratno doba. Mi smo se bavili oslobađanjem Hrvatske, ovi su se bavili privatizacijom oslobođenih tvornica, a djeca su se bavila sama sobom na cesti. Ta djeca danas imaju djecu i ta djeca koja su se rodila prije 25, 30 godina danas bacaju "pampersice" kroz prozor - rekao je Avirović.

'Ruski tenkovi'

Avirović nastavlja svoje izlaganje i objašnjava svojim riječima kako je došlo do toga da se varaždinsko smeće vozi u Općinu Davor, a ne u Jerovec.

- Da smo mi više država, a manje slučajna, mi bi odlagali otpad u Ivancu tak' da bi policija išla ispred, a kamion iza. Ako ne bi rješila policija, kupili bi dva ruska tenka, sad imate na sniženju u Ukrajini pa bi s njima išli ispred, a kamionom iza i mogli bi odložiti svoj otpad, ali mi to ne možemo jer Hrvatska ne pokazuje baš sva obilježja države - rekao je Avirović između ostalog.

 

Komentari