donosimo detalje

Na današnjoj sjednici: 'Imamo prijedlog novog voznog reda za javni prijevoz'

Objavljeno: 06.03.2024. 14:26

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 14:26

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

Određeni gradovi pokrenuli su inicijative kako bi oformili javni linijski prijevoz u gradovima zajedno s općinama, rekao je županijski vijećnik HNS-a Krunoslav Lukačić na današnjoj sjednici.

Smatra kako bi bilo najbolje da Županija preuzme tu inicijativu te pitao župana Anđelka Stričaka na čemu se trenutno radi.

- Naši građani sigurno zaslužuju jedan kvalitetni linijski prijevoz jer ćemo tako pomoći i obrazovanju, zdravstvu i svim građanima – rekao je.

Stričak je istaknuo kako je Županija 4. prosinca prošle godine potpisala ugovor sa Sveučilištem Sjever za izradu studije mreže javnog linijskog cestovnog prijevoza, a projekt napreduje.

- Do sada je održana jedna radionica na koju su bili pozvani svi gradonačelnici i načelnici, predstavnici poduzeća, autobusni prijevoznici, policija. Sveučilište je napravilo analizu postojećeg sustava županijskog linijskog prijevoza, provelo anketno istraživanja, izradilo prijedlog nove mreže linija i dalo prijedlog voznog reda. Izradili su i procjenu godišnjih troškova te smjernice i katalog aktivnosti za daljnji razvoj sustava - istaknuo je.

Komentari