dobra prilika za nezaposlene

Na javnim radovima u Lepoglavi zaposleno 134 osobe

Objavljeno: 16.01.2018. 11:39

Zadnja izmjena: 16.01.2018. 11:50

Grad Lepoglava već devet godina u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, uspješno provodi program javnih radova, a u tom je periodu na javnim radovima u gradu zaposleno 134 građana. 

Krajem 2017. godine putem javnih radova zaposleno je pet novih radnika koji intenzivno rade na uređenju javnih površina, prometnica i vodotoka na području grada Lepoglave.

- Uglavnom zapošljavamo građane koji dolaze iz potrebitih obitelji. Odabir onih koje zapošljavamo radimo s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje pri čemu važan utjecaj ima i to da su aktivni u traženju posla. Neki od prije zaposlenih uspjeli su nakon javnih radova pronaći posao, neki nisu ali su se pokazali dobrim radnicima te su ponovno dobili mogućnost rada u javnim radovima. Važno nam je da zaposleni na javnim radovima mogu kasnije konkurirati za zapošljavanje na drugim mjestima – pojašnjava zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

U grupi zaposlenoj na javni radovima ovog puta nema žena s obzirom na to da su zaposleni angažirani na većinom težim fizičkim poslovima. No, već u sljedećoj će grupi zaposlene će biti i žene čime će se nastaviti s jednakomjernim zapošljavanjem muškaraca i žena.

Javne radove u cijelosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok je Grad Lepoglava zaposlenima osigurao alat i potrebnu opremu.

 

Komentari