pitanje vijećnice begičević ređep

Na koje natječaje su aplicirali Centri kompetentnosti? Objavljen pregled stanja

Objavljeno: 13.02.2020. 10:45

Zadnja izmjena: 13.02.2020. 10:57

Vijećnica HSS-a Nina Begičević Ređep, uoči prestojeće sjednice Županijske skupštine, dobila je pisani odgovor na pitanje - na koje je natječaje, kada je riječ o centrima kompetentnosti, aplicirala Varaždinska županija?

Kada je riječ o Medincinskoj školi u Varaždinu, kao Regionalnom centru kompetentnosti na području zdravstva, Begičević Ređep odgovoreno je kako se u srpnju prošle godine škola prijavila za projekt rekonstrukcije i dogradnje vrijedan 30 milijuna kuna, te je sredinom prosinca „prošla“ na istom natječaju, odnosno donesena je Odluka o bespovratnom financiranju u iznosu od 29,8 milijuna kuna. S druge strane, u tijeku je postupak evaluacije projekta vrijednog 48,9 milijuna kuna, a koji se odvija pod nazivom „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti inovativinih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“.

Srednja škola „Arboretum Opeka“ prijavila je projekt rekonstrukcije dvorca Opeka, za koji je dobila i financiranje od 29,9 milijuna kuna. Nadalje, jednako kao i Medicinska škola Varaždin, Arboretum Opeka čeka na evaluaciju projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti u vrijednosti 49,9 milijuna kuna. Arboretum Opeka, kako ističu iz Županije – ima za cilj postati regionalno središte u sektoru poljoprivrede prema načelu „Poljoprivreda prijatelj okoliša“, te će svoje programe zasnivati na radnoj provedbi teoretskog znanja u suvremeno opremljenim praktikumima, te uz najsuvremeniju IK tehnologiju. Strateški cilj Medicinske škole Varaždin je, s druge strane, postati vodeća odgojno-obrazvna ustanova/edukacijski centar – ne samo u Hrvatskoj, nego i susjednim zemljama: Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Italiji.

Komentari