Dani regionalnog razvoja i EU fondova

Na konferenciji o EU fondovima u Šibeniku sudjelovao i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2017. 12:10

Zadnja izmjena: 12.10.2017. 12:15

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u Šibeniku konferenciju "Dani regionalnog razvoja i EU fondova" na kojoj su brojni predstavnici ministarstava, županija, gradova i drugih institucija dobili važne informacije o mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Sudionik konferencije bio je i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić aktivno sudjelujući na radionicama na kojima se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske te o pripremi i provedbi projekata u okviru godišnjih programa održivog razvoja i revitalizacije potpomognutih područja i područja s razvojnim posebnostima.

- Konferencija je bila prigoda za dobivanje novih informacija vezanih za Zakon o regionalnom razvoju u čiju sam pripremu osobno uključen kao član radne skupine. Također, raspravljali smo  o budućem zakonu o porezima na dohodak i financiranju lokalne i regionalne samouprave  - rekao je gradonačelnik Škvarić koji je još jednom istaknuo važnost promjene postojećeg zakona koji je brojne jedinice, među kojima i Grad Lepoglavu, ostavio bez gotovo polovice izvornih proračunskih prihoda.

Uz gradonačelnika Škvarića na konferenciji su sudjelovali i direktor Turističko kulturno-informativnog centra Damjan Županić te Emil Tkalec iz Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

 

Komentari