projekt "(Ne)budi mi (ne)prijatelj,

Na medijskoj konferenciji predstavljene aktivnosti i projekti volontera Srednje škole Ludbreg

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.06.2018. 19:59

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:46

Povodom volonterskog dana Srednje škole Ludbreg ispred same škole održana je medijska konferencija na kojoj su predstavljene planirane volonterske akcije volontera i volonterki Srednje škole Ludbreg. Konferencija je održana u organizaciji provoditelja projekta, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te Srednje škole Ludbreg. 

-Mi smo stavili naglasak na prevenciju nasilja među djecom i mladima i sve te aktivnosti koje smo proveli bile su usmjerene na promociju volontiranja i prevenciju nasilja među djecom i mladima. Drago nam je što su se naši volonteri odlučili promovirati volontiranje na ovakav način, organizacijom volonterskog dana i posjetom institucijama u kojima će pokazati što su naučili. - poručila je Maja Štahan iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Ravnatelj Srednje škole naglasio je kako je svaki projekt vrijedan jer stvara temelje za budućnost srednjoškolaca.

- Nama kao Srednjoj školi jedan je od prioriteta biti dio projekata, a posebno mi je drago što se velik broj učenika uključio u volontiranje, osjetili su potrebu biti dio njega – rekao je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg.

Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

- Srednja škola na ovaj način razvija jednu ideju koja polako nestaje u našim zajednicama, a to volontiranje, rad za druge i rad zbog drugih. Volontiranje je rad za prijatelja kojega možda i ne poznajemo, a to je vrijednost koju će ovi mladi ljudi usaditi u svoje živote i u budućnosti promišljati o međuljudskim odnosima – kazao je gradonačelnik.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta iznosi 562 516,66 kn. Kroz cijelu školsku godinu, volonteri Srednje škole Ludbreg su, uz pomoć obučenih koordinatora volontera – nastavnika Srednje škole Ludbreg učili o vrijednostima volontiranja i građanskog aktivizma kroz osobit naglasak na promoviranju nenasilne komunikacije.

- Želja mi je da se međusobno svi pokrenemo, da se osvijestimo, da krenemo od nas samih. Često puta svi pričamo kako bi svijet trebao izgledati, a još češće ništa ne poduzimamo po tom pitanju. Kroz ovakve programe škola više nije samo obrazovna institucija nego je i odgojna i nadam se da je ovo samo početak – zaključila je Petra Gal, voditeljica volonterskog kluba u Srednjoj školi Ludbreg.

 

Komentari