istrčali pred rudo?

Na pitanje hoće li Hyundai zaista graditi tvornicu u Varaždinu, oglasio se i ministar Darko Horvat

Objavljeno: 05.12.2018. 19:35

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 19:45

Kako smo već danas objavili, iz Ministarstva je stigla vijest da će Hyundai graditi tvornicu u Hrvatskoj, točnije kod Varaždina o čemu smo razgovarali s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, a po tom pitanju oglasio se i ministar Darko Horvat, čiji odgovor prenosi Index.hr. 

Čehok: ''Varaždin je spreman Hyundai-u pružiti sve odgovarajuće uvjete, ali trebamo potporu Vlade''

Prema toj informaciji, Hyundai već dva mjeseca pregovara o izgradnji tvornice kod Varaždina u kojoj bi trebali proizvoditi ne samo dijelove, već i gotove automobile. Iako iz najave proizlazi kao da je dolazak Hyundai gotova stvar, čini se da i nije baš tako.

Prema pisanju Index.hr, Horvat je potvrdio kako je pozvao Hyundai i još četiri giganta, ali da mu još nisu odgovorili. Dakle, ispada da su iz Ministarstva pozvali pet giganta automobilske industrije da izgrade pogon u Hrvatskoj, a da su onda istrčali s informacijom da Hyundai dolazi u Hrvatsku bez potvrde iz te kompanije. O svemu tome, ništa konkretno nije mogao kazati ni gradonačelnik Čehok, koji je tek izjavio kako su spremni osigurati uvjete za ulaganje u automobilsku industriju za što je potrebna potpora Vlade. 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari