Sanacija klizišta

Na području Lepoglave završeno uređenje dvaju klizišta u vrijednosti 250 tisuća kuna

Objavljeno: 02.08.2018. 17:28

Zadnja izmjena: 02.08.2018. 18:36

Na lepoglavskom području, točnije u Žarovnici i Gornjoj Višnjici ovih dana završili su radovi na uređenju dvaju klizišta čiju je sanaciju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja financijski potpomoglo s 250 tisuća kuna.

Riječ je o sredstvima koja su Gradu Lepoglavi dodijeljena temeljem dostavljenog projektnog prijedloga na Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini kojeg je Ministarstvo graditeljstva objavilo krajem veljače ove godine. Grad Lepoglava i s vlastitim je udjelom uz spomenuta sredstva Ministartsva sanirao dva klizišta – jedno u naselju Galovići u Žarovnici vrijednosti 169.604 kuna, te drugo u naselju Višnjička Ves u Gornjoj Višnjici vrijednosti 126.088 kuna. Za oba projekta dobivena su sredstva u iznosu od 250.000 kuna dok je ostatak financiran direktno iz gradskog Proračuna.

- Sanacija je završena u vrlo kratkom roku zbog dobre pripreme posla koju su u koordinaciji s Gradom izvele domaće tvrtke. Lepoglava muku muči s klizištima zadnjih par godina i nažalost već smo navikli da svake godine moramo sanirati nekoliko takvih lokacija diljem grada. Bilo kakva sredstva koja nam mogu pomoći u ovakvim hitnim intervencijama u prostor, svakako nam dobro dođu, ali to je, kad se gleda ukupna šteta - kap u moru. Potrebno je provesti jedno trajnije rješenje da se pomogne građanima kako više ne bi brinuli oko lokacije idućeg klizišta – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Komentari