Održana sjednica Gradskog vijeća

Na prodaju i treće zemljište u poduzetničkoj zoni Novog Marofa, o prostoru bivšeg BBS-a i u Kini

Objavljeno: 07.06.2016. 07:11

Zadnja izmjena: 07.06.2016. 07:20

Foto: Arhiva

Raspisuje se natječaj za prodaju zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa u poduzetničkoj zoni kod Autobusnog kolodvora. Riječ je o jednoglasnoj odluci novomarofskog Gradskog vijeća, izglasanoj u ponedjeljak 6. lipnja, nakon što su početkom godine, u ožujku, već prodana dva zemljišta: jedno u istoj zoni, drugo u poduzetničkoj zoni Ključ.

Prema riječima gradonačelnika Siniše Jenkača, riječ je o infrastrukturno opremljenih 3.700 m2, odnosno zemljištu za koje je bilo više zainteresiranih, no jedan od  poduzetnika koji je iskazao svoje zanimanje, to zemljište bi mogao i kupiti.

>>Stolarski obrt Vever i Comet kupili zemljišta te najavili ulaganja u poduzetničke zone Novog Marofa

Stara problematika

Na natječaj se, kako je na naglašeno, mogu javiti svi zainteresirani, a jučer je na sjednici Vijeća donesena i odluka o izmjeni i dopuni Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa. Izglasana je također jednoglasno.

- Ovime rješavamo problematiku s kojom smo se „zabavljali“ pet godina i konačno omogućavamo da prostori koje smo dobili od države mogu biti u funkciji gospodarstva i prodavati se – naglasio je Jenkač, s čime se nije složio bivši gradonačelnik Hrenić koji je rekao da su se zemljišta u slučaju pojave investitora mogla prodavati i prije.

>>Donosimo cjelokupan program proslave Dana Grada Novog Marofa!

Ugostitelji i buka

U konzultaciji s gradskom Turističkom zajednicom i udruženjem obrtnika, donesena je i odluka da se ugostitelje koji su se ogriješili o radno vrijeme ili propise o buci i dr., ne kažnjava s 12 mjeseci neproduživanja radnog vremena.

Spomenuti prijedlog policije, naime, okarakteriziran je prerigoroznim, te će se ugostiteljima koji su se o nešto ogriješili dozvola za produženje radnog vremena izdati u roku od šest mjeseci.

O BBS-u u Kini

Na sjednici je bilo riječi i o bivšem pogonu BBS-a. Gradonačelnik Jenkač izvjestio je da se pojavio potencijalni investitor, no on je tražio daleko veći prostor od postojećega. Ipak, Jenkač smatra pozitivnim što se cijena s početnih 50 milijuna kuna spustila na 13.

Napravljen i dvojezični bilten koji sadrži sve podatke o bivšoj dvornici, te će i prostor bivše tvornice BBS, prema riječima gradonačelnika, ministar poduzetništva i premijer prezentirati na skorašnjem sastanku s potencijalnim investitorima u Hrvatsku, u Kini.

Komentari