bez velike rasprave

Na sjednici Gradskog vijeća Ivanec većinom glasova prihvaćen 31 milijuna kuna težak proračun za 2017. godinu

Objavljeno: 22.12.2016. 19:26

Zadnja izmjena: 22.12.2016. 19:26

Foto: Željko Porobija

Na sjednici Gradskog vijeća Ivanca s 10 glasova za i 5 protiv prihvaćen je proračun za 2017. godinu od ukupno 31 milijuna kuna. Proračun oko koga nije bilo previše diskusije ne predviđa nikakav višak ili manjak za sljedeću godinu.

U obrazloženju prijedloga proračuna gradonačelnik Milorad Batinić izjavio je da će Grad zbog porezne reforme ostati bez milijun i pol kuna prihoda, čime je prihod dodatno smanjen u odnosu na 2010. sveukupuno za 5,5 milijuna kuna.

- Nadamo se kompenzaciji iz državnog proračuna i da će se usklađivanje raditi na mjesečnoj razini. U protivnom bit ćemo u financijskim problemima. Nismo smanjivali za kulturu, sport, socijalnu skrb. Manjak se odrazio uglavnom u kapitalnim investicijama. - objasnio je Batinić. HDZ-ov vijećnik Vladimir Lacković je zamjerio da su prihodi planirani možda ispod mogućnosti, a rashodi se čine kao davanje svakom pomalo.

Vijeće je raspravljalo sveukupno o 20 točaka, uključujući i pitanja financiranja sporta, kulture, dječjeg vrtića Ivančica i raznim drugim točkama. Usvajane su ili jednoglasno ili, kao i u slučaju proračuna, većinom glasova od 10 prema 5.

Komentari